Det är en positiv utveckling vi ser just nu i svenska skolor runt om i landet. Fler rektorer väljer att installera led belysning i skolornas klassrum, lunchrum och korridorer. Det finns många fördelar med att göra detta och nedan följer en lista som sammanfattar de viktigaste punkterna. Led har sedan länge börjat ersätta led i svenska hushåll men i skolor har det gått lite trögare av olika skäl. En del av problemet har varit att ingen riktigt vill ta ansvar då det råder en osäkerhet över huruvida led lampor är bättre eller sämre än traditionella ljuskällor. Sedan är det också viktigt att påpeka att inte alla skolor har samma ekonomiska möjligheter för att investera i nya ljuskällor.

Nedan följer en lista som sammanfattar fördelar med led belysning med fokus på lysrör som ljuskälla, informationen har hämtats från Svealight.se:

  • Led släpper ut mindre koldioxid än traditionella ljuskällor vilket har en positiv effekt på miljön
  • Räkna med att betydligt mindre energi går åt när du gått över till led vilket ger stora kostnadsbesparingar genom sänkt energiförbrukning
  • Genom att installera led lysrör så får du betydligt bättre ljus jämfört med traditionella lysrör
  • Led har betydligt längre livslängd än traditionella ljuskällor, detta gäller inte bara led lysrör utan samtliga lampor som drivs av lysdioder
  • Det är mer kostnadseffektivt att idag välja led, redan från dag ett genom s.k leasing som är väldigt förmånlig för mindre företag och kommuner av ekonomiska skäl.

För mer information om led belysning så kan du besöka lysrörsarmatur.se. Där kan du läsa om fördelarna med att byta ut din gamla armatur för att kunna dra full nytta av led-teknologin.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *